Virtual reality på RG

Virtual reality på RG

2z på Rungsted Gymnasium sidder i spændt forventning. I en kasse på lærerens bord står 29 hvide æsker. I æskerne er der 29 VR-briller. Fremtiden er kommet til RG.

2z skal i dag for første gang give sig i kast med virtual reality, en teknologi hvor brugeren virtuelt bliver henført til en anden virkelighed. Emnet for dagens religionsundervisning er tidlig kristendom og klassen har arbejdet med spørgsmål om forsoningslære og gnosticisme, mens deres blikke uværgeligt er blevet draget mod kassen på lærerens bord.

Endelig kommer tidspunktet hvor klassen skal studere tidlig kristen kunst – i Roms katakomber. Hver elev får en brille i hånden og logger ind på Google Expeditions – en app hvor lærerne kan tage eleverne på guidet tur til forskellige steder i verden. Læreren aktiverer appen og pludselig står eleverne tre etager under jorden, omgivet af grave. Under høje udbrud kigger eleverne rundt, og læreren sætter dem i gang med undersøge de underjordiske katakomber for kristne billeder.

Efter et stykke tid trykker læreren på en knap og en pil flyder ind i elevernes synsfelt – pilen peger mod en tegning af tre figurer, og klassen går i gang med at analysere dem. Efter 10 min. tager eleverne brillerne af og vender tilbage til klasseværelse – stemningen er høj, og timen afrundes med at eleverne aftvinger læreren et løfte om det ikke er sidste gang de tager på ekspedition. Det forsikrer læreren dem om – fremtiden er kommet for at blive.

Ugebladet har lavet en reportage. Se deres video og se hvad de skriver:

http://hoersholm.lokalavisen.dk/se-video-fremtidens-undervisning-rykker-ind-paa-gymnasium-/Lokale-nyheder/20180123/artikler/701239512/1039