EU-støtte til Rungsted Gymnasiums spanskundervisning

Som optakt til skoleåret har Rungsted Gymnasiums tre spansklærere, Gisleyg Merkelsen, Margrete Marcos og Rikke Andersen, været på et 14-dages opkvalificeringskursus på skolen Imsol i den sydspanske by Granada. Målet har været at opsøge ny viden om sociale, politiske og kulturelle forhold i Spanien og ikke mindst undersøge, hvordan denne viden bedst muligt formidles til eleverne på 2. og 3.g-niveau. Opholdet og kurset er finansieret af EU’s uddannelsesprogram ERASMUS+, som støtter projekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de øvrige europæiske lande, og Rungsted Gymnasium har modtaget støtte til en 2-årig projektperiode, der udløber i juni 2019.

I løbet af de 14 dage har alle tre spansklærere modtaget undervisning i såvel didaktik som kultur- og samfundsforhold og arbejder nu videre med at sammensætte et eksemplarisk undervisningsforløb om Spanien i dag til henholdsvis 2. og 3.g. Da der sjældent findes bearbejdet undervisningsmateriale i helt aktuelle forhold, består udfordringen i at gøre denne komplekse viden tilgængelig for elever med et begrænset kendskab til sproget.

Det er anden gang, at Rungsted Gymnasiums spansklærere har modtaget støtte fra EU til at udvikle undervisningen med hjælp fra institutioner i Spanien. I 2016 var de på en uges kursus på sprogskolen Liceo Hispánico i Cáceres for at lære nye metoder til at gøre spanskundervisningen sjov og motiverende for både elever og lærere med masser spil, lege og konkrete kommunikationsøvelser.