Idrætsdag 2018

Hvad der begyndte som en lettere overskyet dag, endte i strålende solskin på Rungsted Gymnasium traditionsrige idrætsdag. Solskinnet spejler sig i elevernes smil, og pumpende bastoner fra de medbragte anlæg konkurrerer med højlydt heppen, som klasserne dyster mod hinanden om en plads i finalen. Fra udklædte 3. g´ere til humørfyldte 1. g´ere – på tværs af alle årgange bliver der gået til stålet, og om det er dyst i træskokast, rundbold, eller orienteringsløb går hver klasse til opgaven med indædt ildhu og virkelyst. Hele skolen summer af energi, og særlig mælkekassedysten får blodet til at rulle i årene.

”Samarbejde, kommunikation og balance – både med sig selv og hinanden” idrætslæren Margrethe Marthos instruerer 2k i nøgleordene til at klare opgaven, hvor eleverne skal konkurrere om at transportere hele deres klasse hen over en mark før det andet hold. Opgaven kan kun løses hvis man arbejder sammen, da eleverne kun må træde på fem mælkekasser og marken er 10 meter – den sidste elev skal altså give sin mælkekasse til den forreste.

2k tabte på den sidste mælkekasse, hvor en uheldig fejlplaceret fod kostede dem sejren. Klassen er selvfølgelig skuffede, men tager det med højt humør og skulderklap fra 3v som de dyster imod. Den sportslige og kammeratlige ånd præger alle dele af dagen, og kulminerer i finalen hvor 3x, 2b, 3i og 3a dyster i fire gange 400 meter stafet. Alle eleverne kæmper bravt, men 2b sejrer sikkert og modtager biografbilletter i præmie – og de andre klassers klapsalver.

Se flere billeder samt medieomtalen på skolens Facebook

Foto og tekst Henrik Tuxen