Dimission

FÆLLESSKAB OG IDRÆT GÅR HÅND I HÅND PÅ RUNGSTED GYMNASIUM

Idrætsdagen for Rungsted Gymnasium er i dag løbet af stablen, og i og omkring gymnasiet har der været fyldt med glade ansigter, gode kampråb og opløftet stemning.

 

“Vi har idrætsdag, fordi det er særligt at lave noget sammen, og så er det en del af vores profil, det her med, at vi rører os og dyrker idræt,” fortæller Cecilie Græsholt om formålet med dagen. Hun er idræt-, engelsklærer og studievejleder, og så har hun været med til at planlægge dagen sammen med de andre idrætslærere. Hun fortsætter: “Det gode er, at de bliver rystet sammen og får lov til at mødes på kryds og tværs af klasserne.”

Hvert år i september afholder Rungsted Gymnasium deres årlige idrætsdag for at hylde sporten og fællesskabet. I år har eleverne endnu engang taget dagen til sig, idet alle klasserne udførte sportsgrenene med godt humør og konkurrencestemning.

 

“Det, jeg godt kan lide ved idrætsdagen, er, at man er sammen med sin klasse og man prøver en masse aktiviteter i fællesskab. Balanceudfordringen med mælkekasserne var det sjoveste, fordi man virkelig skulle holde sammen og bruge hinandens hjælp,” fortæller Victoria fra 2.v (Global and science), som er 18 år.

 

Dagens udfordringer bød både på tovtrækning, forhindringsløb, boldkast, balanceøvelser og høvdingebold. De klasser, som har klaret sig bedst i disciplinerne, vil have mulighed for at dyste i den sidste og afgørende udfordring.

Én vinder, stort fællesskab

Dagens allersidste udfordring er en stafet på den nærliggende løbebane. Seks elever fra de klasser med flest point skal løbe mod hinanden, så de én gang for alle kan afgøre, hvilken klasse der vinder præmien.

 

Tribunerne er fyldt op med forventningsfulde elever, og nogle har begivet sig helt ned ved hegnet, som trækker lige op til løbebanen. Selvom der kun er en vinder på dagen, så samles hele skolen alligevel som ét stort fællesskab og hepper på hinanden.

“Der er virkelig nogle konkurrencemennesker iblandt, og det gør det bare endnu sjovere,” fortæller Victoria og fortsætter: “Og så var stemningen bare det allerbedste i dag.”

 

Den ene elev efter den anden suser med høj fart forbi eleverne, der hepper på tribunerne og ved hegnet. Stillingen er tæt, og de klasser, som er kommet i finalen, kæmper hårdt for at komme i betragtning som vinderklassen. Den allersidste stafetpind er blevet givet videre på 3.k-holdet, og den sidste løber sætter med høj fart i gang. Tempoet afhænger af hans modstandere, som kommer lige i hælene på ham. Målstregen nærmer sig. Repræsentanten fra 3.k sætter tempoet højere op for ikke at blive overhalet. Og i det sekund rammer han målstregen, og 3.k er de officielle vindere af Rungsted Gymnasiums idrætsdag.

Glædesråb og høje klap bryder med et den forventningsfulde stemning, og i dette øjeblik mærkes det tydeligt, at fællesskabet ikke er determineret af klassetrin eller vinderniveau på Rungsted Gymnasium.