RG og Hørsholm Kommune arbejder sammen om biodiversitet
I sidste uge var 2.y og 1.z ude på feltundersøgelser, hvor de havde til opgave at kortlægge arter i Usserød Å, planter på markerne omkring åen og bygge bosteder til fuglelivet. De arbejder nemlig på at forbedre biodiversiteten i området. Læs mere her!

19. maj 2025
Rungsted Gymnasium og Hørsholm Kommune har indledt et samarbejde for at styrke biodiversiteten i lokalområdet gennem konkrete, økologisk funderede indsatser
Biodiversitet – altså variationen af arter, gener og økosystemer – er en grundlæggende faktor for naturens stabilitet og modstandsdygtighed. Når flere arter får plads, øges økosystemets funktionalitet, fx gennem bestøvning, nedbrydning, næringsstofkredsløb og fødenet. Selv små tiltag, som at lade kvæg afgræsse arealer, kan øge heterogeniteten i habitater og dermed skabe bedre betingelser for forskellige organismer.
I og omkring Rungsted Gymnasium findes grønne områder med potentiale for naturforbedringer. Her kan vi fremme både artsdiversitet og strukturel variation – til gavn for lokale økosystemer og som en integreret del af biologiundervisningen.
Det har vi derfor taget alvorligt på Rungsted Gymnasium, hvor vores tre biologilærere har indledt et samarbejde med kommunen og integreret undersøgelser af arter, planter og anden biodiversitet i undervisningen.
Det startede i onsdags, hvor 2.y og 1.z var på feltarbejde i markerne omkring Mortenstrupsvej. Her deltager eleverne aktivt i feltarbejde, hvor de vha. hjemmesiden www.arter.dk registrerer flora og fauna i området. Observationerne anvendes ikke kun til undervisning, men stilles også til rådighed for Hørsholm Kommune, som kan bruge data i sin naturforvaltning og planlægning.
Så næste gang du ser unge mennesker i gummistøvler og vaders rundt i landskabet, så ved du, at de bidrager til den lokale naturpleje – med faglighed og engagement.