Dimission

Sådan søger du RG

Gymnasieansøgning

Du skal være erklæret uddannelsesparat fra folkeskolen for at søge gymnasiet. Desuden skal du opfylde krav om karaktergennemsnit. Opfylder du disse krav, kan du ansøge om optagelse via dette dette link:

ANSØGNING

Ansøgningsfrist til gymnasiet er d. 1. marts.

 

Hjælp til ansøgningen

I ansøgningen skal du angive gymnasium, sprog 2 og kunstnerisk fag. Du skal ikke angive studieretning, men du kan på vores hjemmeside (se forsiden) se hvilke studieretninger vi udbyder. Du vælger først studieretning i oktober måned efter du er startet.

Når du har ansøgt vil du medio marts modtage en kvittering for modtagelse af din ansøgning. Her vil der stå at vi har reserveret plads til dig på gymnasiet.

Din plads er nu reserveret indtil sommer, hvor vi først endeligt kan se, hvem der opfylder betingelserne for optagelse på uddannelsen, når der har været afholdt eksamen i 9. eller 10. klasse, og enkelte elever tilmed har været til optagelsesprøver med efterfølgende samtaler.

I slutningen af juni, hvor resultaterne af prøverne og samtalerne foreligger, vil vi kunne se, om du opfylder adgangskravene. Opfylder du adgangskravene, vil du hurtigt herefter få besked om endelig optagelse. Alle breve sendes til din og dine forældres E-boks. Det er derfor vigtigt, at du har en E-boks, således at du kan modtage information fra os.

Som du sikkert allerede ved, er denne optageprocessen anderledes i år, og det er den på alle gymnasier pga. ny lovgivning fra sommeren 2019.


Regler, optagelseskrav og evt. optagelsesprøve

Herunder har vi samlet en række informationer om reglerne for optagelse til gymnasiet.

Læs om reglerne for optagelse til gymnasiet her:
https://www.ug.dk/6til10klasse/gymnasiale-uddannelserungdomsuddannelse/optagelsepaaengymnasialuddannelse

Her finder du mere info om adgangskrav til STX direkte fra 9. klasse eller direkte fra 10. klasse:
Bilag 1. Adgangskrav til en 3-årig gymnasial uddannelse i direkte forlængelse af 9
Bilag 2. Adgangskrav til en 3-årig gymnasial uddannelse i direkte forlængelse af 10. klasse

Her finder du RG’s egen side om adgangskravene til RG:
Læs mere om adgangskravene til RG her

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Rungsted Gymnasium.