Dyrker du sport på højt niveau? Så dyk ned i vores Team Danmark- og idrætsordning her!
Vi har to ordninger, som du måske vil synes om, hvis du dyrker sport på et højt niveau. Vi kan nemlig både tilbyde dig vores Team Danmark-ordning eller vores Idrætsordning.

31. marts 2025
Team Danmark-ordningen
Du skal godkendes af Team Danmark for at komme på gymnasiets Team Danmark-ordning. På følgende link kan du se, om du lever op til kravene for at søge Team Danmark via dit forbund:
https://uu.teamdanmark.dk/organizationCriteria/pdf/file
Herefter ansøger du her om at blive godkendt af Team Danmark:
https://ungdom.teamdanmark.dk/student-registration
Bliver du godkendt af Team Danmark, så vil Rungsted Gymnasium automatisk modtage en mail derom – og du behøver ikke gøre andet end at ansøge Rungsted Gymnasium på normal vis. Når du starter på RG vil du få angivet et ”(TD)” ved dit navn i gymnasiets system, og du er hermed optaget i ordningen. I løbet af august indkaldes alle TD-elever til et fællesmøde, hvor det uddybes, hvilke muligheder der følger med at være TD-elev på RG. TD-eleven skal hvert år ved skolestart dokumentere, at vedkommende stadig er aktiv på højeste sportslige niveau.
Alle TD-elever har mulighed for morgentræning, faciliteret af klub eller forbund, tirsdag og torsdag i første modul (kl. 8:20-9:50). Torsdag morgen har alle skemafri, mens fravær fra eventuel undervisning tirsdag morgen vil blive godskrevet.
TD-ordningen giver adgang til gymnasiets fitnessrum, et hvile- og lektierum samt en boks, hvor der kan opbevares træningstøj mm.
TD-elever har mulighed for fleksible afleveringsfrister af skriftlige opgaver og at få flyttet eksamenstidspunkter, hvis tidspunkterne falder sammen med sportslige konkurrencer. Hvis TD-eleven er på en sportslig rejse (fx træningslejr eller internationale kampe/stævner), så får vedkommende en study buddy, der hjælper med at tage noter fra undervisningen. TD-eleven kan også deltage virtuelt i undervisningen under sine sportslige rejser og få supplerende undervisning, når eleven er tilbage igen.
Fravær i forbindelse med kampe, stævner, landsholdssamlinger og træningslejre godskrives.
Der afholdes løbende individuelle og gruppebaserede samtaler med TD-koordinatorerne, og der afholdes årligt et antal fællesarrangementer, hvor eksterne og interne eksperter holder oplæg om relevante emner for elitesportsudøvere.
I starten af 1.g afvikles et 1-dagskursus med fokus på lifeskills og dual career. Kurset tager udgangspunkt i materiale, der er blevet udviklet af Team Danmark.
TD-elever kan vælge at tage gymnasiet som en 4-årig uddannelse (dette vælges i givet fald i slutningen af 1.g).
Idrætsordningen
Du optages i gymnasiets idrætsordning på baggrund af en motiveret ansøgning samt en udtalelse fra din træner, der skal begrunde, at du er eliteidrætsudøver.
Kort efter skolestart i august indkalder IO-koordinatorerne til et fællesmøde for alle interesserede eliteidrætselever på gymnasiets tre årgange. Ved dette møde får du information om ansøgningsprocessen for at komme med i idrætsordningen. Efter behandling af ansøgningen vil du kunne blive optaget i idrætsordningen, og du får så angivet et ”(IO)” ved dit navn i gymnasiets system. Der skal genansøges om optagelse i idrætsordningen hvert år ved skolestart.
Alle IO-elever har mulighed for morgentræning, faciliteret af klub eller forbund, tirsdag og torsdag i første modul (kl. 8:20-9:50). Torsdag morgen har alle skemafri, mens fravær fra eventuel undervisning tirsdag morgen vil blive godskrevet.
IO-ordningen giver adgang til gymnasiets fitnessrum og en boks, hvor der kan opbevares træningstøj mm.
IO-elever har mulighed for fleksible afleveringsfrister af skriftlige opgaver og at få flyttet eksamenstidspunkter, hvis tidspunkterne falder sammen med sportslige konkurrencer. Hvis IO-eleven er på en sportslig rejse (fx træningslejr eller internationale kampe/stævner), så får vedkommende en study buddy, der hjælper med at tage noter fra undervisningen.
Fravær i forbindelse med kampe, stævner og træningslejre godskrives.
IO-eleven har mulighed for at få en individuel samtale om udfordringerne med gymnasiet og elitesport med en vejleder i studievejledningen, der har særlig erfaring med både uddannelse og elitesport.
Der afholdes årligt et antal fællesarrangementer, hvor eksterne og interne eksperter holder oplæg om relevante emner for elitesportsudøvere.
I starten af 1.g afvikles et ½-dagskursus med fokus på lifeskills og dual career. Kurset tager udgangspunkt i materiale, der er blevet udviklet af Team Danmark.
Find mere om ordningerne her.