Team Danmark-elever foran skolen

Team Danmark

Team Danmark og Eliteidrætsordning

Rungsted gymnasium er udvalgt som et af flere gymnasier, der er Team Danmark uddannelsespartnere. Det skyldes, at vi har mange elever med en sportslig godkendelse fra Team Danmark og mange gode tilbud til Team Danmarkeleverne, der sikrer den nødvendige fleksibilitet i hverdagen. Rungsted Gymnasium er samtidig også med i en sammenslutning der hedder Eliteidrætsgymnasier, der udover Team Danmarkelever også har fokus på de eliteidrætselever, der ikke er godkendte af Team Danmark. Både elever på Team Danmark-ordningen og eliteidrætselever har mulig for:

  • morgentræning tirsdag og torsdag morgen fra 8:20-9:50
  • supplerende- og virtuel undervisning
  • foredrag og øvelser omkring forskellige emner, såsom Lifeskills og Dual Career
  • individuelle afleveringsfrister i forbindelse med skriftlige opgaver
  • lektiehjælp
  • benytte en Team Danmark koordinator og en Team Danmark mentor, der løbende støtter og hjælper eleverne
  • forlængede forløb – 4 årigt Team Danmark-forløb (obs. Gælder kun TD)

Formålet med Team Danmark-ordningen og eliteidrætsordningen er, at give unge eliteidrætsudøvere mulighed for at kombinere idræt på et højt og tidskrævende niveau med en ungdomsuddannelse og samtidig få mest muligt ud af begge dele.

Skemaet lægges, så der er mulighed for morgentræning enten i direkte samarbejde mellem Rungsted Gymnasium og idrætsforbundene eller i klubregi.

Vi giver samtlige Team Danmark elever et teoretisk input, lifeskillsundervisning og oplægsholdere, der kan hjælpe dem i deres idrætskarriere, deres skoletid og når karrieren er slut.

Hertil kommer mulighed for ekstraundervisning ved Team Danmark-godkendt fravær og speciel vejledning af skolens Team Danmark-koordinator.

På Rungsted Gymnasium har vi Team DK elever fra mange forskellige idrætsgrene f.eks. ridning, bueskudning, fodbold, ishockey, håndbold, basketball, golf, svømning og cykling.

Herudover er det muligt at vælge Idræt på B-niveau som valgfag som et 2-årigt forløb, hvor man yderligere kan fordybe sig i idræt, hvis man vælger studieretningen Verdensklassen med Idræt B. Det er også muligt at vælge Idræt B som valgfag i 3.g.

 

Læs mere om Team Danmark: Kombinerer din elitesport med din ungdomsuddannelse.

 

 

Kontakt

Kristian Bonne Wulff
kw@rungsted-gym.dk
Team Danmark og eliteidrætskoordinator

 

Jacob Mandal Hermansen
jh@rungsted-gym.dk
Team Danmark og eliteidrætskoordinator