Danmarks største matematiktalent – Maia fuldtræffer i Georg Mohr
Maia Reffs Vistesen går i 2.z (Science Classic) og har scoret den højeste pointscore i anden runde af Georg Mohr. Det gjorde hun også i første runde tilbage i december 2022. Det betyder, at hun er en af de fem bedste i hele Danmark ud af 798, som deltog i konkurrencen. Læs mere om hendes store bedrifter her.
24. februar
På kontoret står matematiktalentet Maia og Simone Gravlund Nielsen, som er programkoordinator for Georg Mohr og underviser i matematik. Det er tid til at overrække Maia hendes diplom. Hun har klaret det exceptionelt godt. Hun har scoret 100% i begge runder af Georg Mohr – det er der kun fire andre, der også har.
Maia i første runde af Georg Mohr / Maia får overrakt sit diplom fra 2. runde
“Jeg har altid fundet matematik interessant og kommer også fra en familie med matematisk baggrund, så det har altid kommet mig naturligt. Georg Mohr har givet mig mulighed for at følge denne interesse, og jeg har lært en masse interessant matematik og en masse interessante mennesker at kende.” fortæller Maia.
Hun er netop gået videre til konkurrencen i Sorø, samtidig med at hun er utrolig tæt på de internationale kampe.
Georg Mohr – matematiktalentets paradis
Hvert år afholdes den nationale matematikkonkurrence Georg Mohr, som kvalificerer deltagerne til andre internationale konkurrencer, hvor man kan dyste mod skarpe matematiktalenter i hele verden.
“Georg Mohr er den nationale matematikkonkurrence for elever, der endnu ikke er gået ud af gymnasiet. Konkurrencen fokuserer på at kunne tænke ud af boksen. Konkurrencen fungerer desuden som udtagelse til de danske hold til internationale konkurrencer som den internationale matematikolympiade, den europæiske matematikolympiade for piger, den nordiske matematikkonkurrence og den baltiske matematikkonkurrence, som jeg var heldig nok til at få lov til at være med til at repræsentere Danmark til sidste år,” fortæller Maia.
Talentprogrammer på tværs af årgange
Georg Mohr er en konkurrence, hvor du bliver udfordret på matematiske teknikker udover det, som du bliver budt på i gymnasiets pensum, og derfor gør den det muligt for både folkeskoleelever og gymnasieelever at deltage, samtidig med at hver enkelt kan udvide deres kompetenceniveauer.
Maia har været i gang lige siden hun gik i ottende klasse:
“Det var faktisk min matematiklærer i folkeskolen, der fik mig og min veninde til at deltage i 8. klasse, hvilket jeg er utrolig taknemmelig for. Det har været en utrolig fed oplevelse at deltage, og jeg synes, både det faglige og det sociale har været virkelig fedt. Vi har både lært noget virkelig sej matematik, og så har jeg lært mennesker at kende, der har samme interesser som mig selv,” fortæller Maia om sin rejse med matematik.
En udfordring for alle og en hver
Georg Mohr er en åben konkurrence, som alle elever kan tilmelde sig, hvis de har lyst til at prøve kræfter med de små grå.
“Alle kan deltage i første runde af konkurrencen, det kræver bare, at man tager kontakt til sin matematiklærer eller Georg Mohr-koordinatoren, som her på skolen er Simone Gravlund. For at deltage i 2. runde skal man have 12 points eller derover i første runde. Vindergrænsen varierer meget fra år til år, da det jo kommer an på sværhedsgraden af opgavesættet. I år lå den på 14 points, mens den sidste år lå på 15, men den har ligget så lavt som 11 og så højt som 16 ud af de mulige 20 points,” fortæller Maia.
Selvom man sagtens kan deltage uden at have noget særligt tilhørsforhold til matematik, så er det alligevel matematik, der ligger nærmest til højrebenet for Maia.
“I fremtiden vil jeg helt sikkert noget, der involvere matematik, men jeg ved endnu ikke, hvad det skal være endnu, men ren matematik er i hvert fald en af retningerne, jeg overvejer,” fortæller hun.
UPDATE: Maia er gået videre til den internationale del af konkurrencen i Slovenien, og skal derfor dyste på et endnu højere niveau i midten af april!
Læs mere om talentprogrammerne HER.