FAGENE
På Rungsted Gymnasium har vi et stort udvalg af forskellige og spændende fag. Du har fag på tre forskellige niveauer: A-, B- og C-niveau, hvor A-niveauet er det højeste. C-niveaufag er som regel 1-årige, B-niveaufag er 2-årige, mens A-niveaufag er 3-årige. Du har minimum fire fag på A-niveau.
Obligatoriske fag
Studieretningsforløbet består af dine studieretningsfag, obligatoriske fag samt valgfag. Fagene indgår på tre forskellige niveauer: A, B og C, hvor A-niveauet er det højeste niveau. Du har A-niveau fagene gennem tre år, og du har minimum fire fag på A-niveau. B-niveau fag er 2-årige, mens C-niveau fag som regel er 1-årige. Studieretningsfagene er de fag, der er toneangivende for din studiereetning. Se de enkelte studieretninger for, hvilke fag det drejer sig om. De obligatoriske fag er fælles for alle studieretninger, men dekan være på forskellig niveau i de enkelte studieretninger. Men alle skal have følgende obligatoriske fag på minimum det angivne niveau:
- Dansk A
- Historie A
- Engelsk B
- Matematik B
- Andet fremmedsprog (spansk A, fransk/tysk B)
- Idræt C
- Religion C
- Oldtidskundskab C
- Fysik C
- Samfundsfag C
- Kunstnerisk fag C
- Almen sprogforståelse
- Naturvidenskabeligt grundforløb
Ud over de obligatoriske fag er der krav om, at du skal have mindst tre naturvidenskabelige fag (biologi, fysik, kemi eller naturgeografi), hvoraf mindst ét af fagene er på B-niveau (undtaget for dette krav er de sproglige studieretninger).
LÆS MERE OM FAGENE HER
Valgfag
Med valgfag kan du tone din studieretning, så den passer præcis til dine interesser og ambitioner. Vi udbyder mange forskellige valgfag på Rungsted Gymnasium.
C-niveau fag
- Biologi
- Dans
- Design og arkitektur
- Drama
- Erhvervsøkonomi
- Filosofi
- Innovation
- Kemi
- Markedskommunikation
- Mediefag
- Musik
- Musik og lydproduktion
- Naturgeografi
- Programmering
- Psykologi
B-niveau fag
- Biologi
- Design og arkitektur
- Drama
- Fysik
- Idræt
- Kemi
- Mediefag
- Musik
- Naturgeografi
- Psykologi
- Religion
- Virksomhedsøkonomi
A-niveau fag
- Engelsk
- Fransk
- Fysik
- Kemi
- Matematik
- Samfundsfag
- Spansk
- Tysk
Valgfag oprettes med sikkerhed, hvis mere end ti elever vælger faget. Fagenes placering på årgangene, som de fremstår på de næste sider, kan ændre sig inden gymnasiestart.
LÆS MERE OM FAGENE HER
Kunstneriske fag
Drama
Vi undersøger, hvordan historie, ideologier, samfund og ikke mindst menneskelige fortællinger tilrettelægges og fortælles gennem skuespillere, tekst og scenografi. Vi afprøver teori i praksis, og selv om det er dybeste alvor at formidle følelser, eksperimenterer vi og har det skægt. Forestillinger analyseres, og vi oparbejder tryghed i at stå foran forsamlinger i alle sammenhænge. Drama er et aktivt og kreativt fag.
Mediefag
Hvad er det de sociale medier kan? Hvorfor bingewatcher vi TV-serier? Og hvordan kan horrorfilmen skabe et ægte gys hos modtageren? Det er nogle af de spørgsmål, som vi i mediefag løbende besvarer. Vi arbejder både teoretisk og praktisk med levende billeder. Eleverne skal selv producere egne film eller andre levende billeder, og så bliver eleverne dygtige til selv at analysere tv-serier, film, sociale medier, dokumentarfilm eller podcasts.
Musik
Det er svært ikke at have en holdning til musik. Ligeså begejstret man kan være for sin egen favoritmusik, ligeså frustreret kan man blive over andres. Med musik som kunstnerisk fag får du forståelse for, hvordan forskellige virkemidler skaber genrer, vi enten elsker eller afskyr. Du kommer selvfølgelig også selv til at spille og synge, og så lærer du om rytmer, noder og akkorder.
Design og arkitektur
Vellykket arkitektur og design er andet end bare ”flot”. Det er æstetiske løsninger, der i både form og funktion løser konkrete problemer. Hvor arkitekturen begrænser sig til bygningsværker, er design langt bredere – og det har med meget andet end produkter og mode at gøre. Vi dykker ned i teorien og folder den ud i egne produktioner.
LÆS MERE OM FAGENE HER
Begynder- og fortsættersprog
Spansk begynder (A-niveau)
I spansk taler vi sproget fra den allerførste lektion. Spansk tales af næsten 500 millioner mennesker. Spansk er dermed det næststørste modersmål i verden. I spansk lærer du lære at tale og skrive spansk, samtidig med, at du lærer om alt fra unge i Málaga til hipstere i Mexico, fra immigranter på vej mod den amerikanske drøm til cubanske musikere og entreprenører.
NB: Hvis dit 2. fremmedsprog er spansk, skal du være opmærksom på, at det i nogle tilfælde vil udløse et femte A-niveau fag i 3.g.
Tysk fortsætter (A- og B-niveau)
Tysk bygger videre på den viden, du tilegnede dig i folkeskolen. I gymnasiet opnår du en større faglig sikkerhed med sproget, og du kommer til at kommunikere mere sikkert på tysk i skrift og i tale. Det er selvfølgelig helt centralt, at du lærer sproget at kende, men tysk kultur, historie og samfundsforhold er også en væsentlig del af pensum. Du starter på B-niveau og kan ønske det på A-niveau i 3.g.
Fransk fortsætter (A- og B-niveau)
Fransk i gymnasiet er en naturlig fortsættelse af din tilegnede viden fra folkeskolen. Du starter på B-niveau og kan ønske det på A-niveau i 3.g. I gymnasiet opnår du større sproglig sikkerhed såvel mundtligt som skriftligt. Dine kommunikative kompetencer bliver suppleret med fransk kultur, historie og aktuelle samfundsforhold, som også er en væsentlig del af pensum.
LÆS MERE OM FAGENE HER
Fag i grundforløbet
Gymnasiet er opdelt i et grundforløb og et studieretningsforløb. Når du begynder på gymnasiet, er det i et grundforløb, hvor du og din grundforløbsklasse i de første tre måneder vil lære skolen og hinanden at kende. Her har vi fokus på, at du kommer godt fra start både fagligt og socialt, så du hurtigt føler dig tryg og godt tilpas på Rungsted Gymnasium.
I løbet af de første uger kommer du på introtur og til introfest sammen med resten af 1.g-årgangen og dine elevambassadører. Vi afholder også idrætsdag og årets første RG-fest. I oktober skal du vælge, hvilken studieretning du ønsker. Du vil blive grundigt introduceret til de studieretninger, du har interesse for, gennem særligt tilrettelagte forløb, så du kan træffe det rigtige valg.