team danmark og eliteidræt rungsted gymnasium

TEAM DANMARK OG ELITEIDRÆTSORDNINGEN

Idræt går igen på kryds og tværs af fag, klasser og aktiviteter. Vi har endda særlige tilbud til dem, der gerne vil drive deres sport til noget mere. Rungsted Gymnasium er en del af www.eliteidrætsgymnasier.dk og har mange års erfaring med at forene eliteidræt med uddannelse på et højt niveau. Cirka 50 eliteidrætsudøvere er p.t. enten Team Danmark- eller Eliteidrætsordnings-elev på Rungsted Gymnasium. Vi kalder det RG Sport+.

studieretning. fodbold TD elev med bold. rungsted gymnasium. team danmark
“I skolen prøver jeg at disconnecte fra sporten, så jeg kan fokusere på mine venner og lektier i skolen. Omvendt tager jeg det med på fodboldbanen, hvor jeg er utrolig fokuseret.”
quoteimg
Gustav Julius Mortensen, Fodbold, U19-landsholdet
COLUMBUS WAZSP SEJLER. RUNGSTED GYMNASIUM team danmark og eliteidrætsordningen

Team Danmark

Rungsted Gymnasium er udvalgt som Team Danmark Uddannelsespartner. Det betyder, at vi har mange elever med en sportslig godkendelse fra Team Danmark med tilhørende gode tilbud til elever på ordningen, der sikrer den nødvendige fleksibilitet i hverdagen. Alle Team Danmark-elever tilknyttes en koordinator, der løbende kan yde støtte, hjælp og vejledning. Man vælger selv, om man vil forlænge gymnasieforløbet fra 3 år til et 4-årigt Team Danmark-forløb. Der er endda én særlig studieretning, Medicin & Sundhed, hvor der vil være flere Team Danmark-elever samlet.

td piger skøjteløb rungsted gymnasium. eliteidrætsordningen

Eliteidrætsordning

Rungsted Gymnasium er ud over at være et Team Danmark-gymnasium også en del af eliteidrætsordningen, der har fokus på de eliteidrætselever, der ikke er Team Danmark-elever, men udøver eliteidræt i deres respektive klubber. Som elev på Eliteidrætsordningen får du mulighed for at træne visse morgener og tildeles en koordinator, der kan hjælpe dig til at få eliteidræt og skolegang til at hænge sammen – som løbende kan yde støtte, hjælp og vejledning. For at komme i betragtning til Eliteidrætsordningen skal man dyrke idræt på højeste nationale niveau. Godkendelse sker efter samtale mellem skolens eliteidrætskoordinator og din klub/træner/forbund.

Rungsted Gymnasium tilbyder:

 • At du kan være Team Danmark-elev eller elev på Eliteidrætsordningen, uanset hvilken studieretning du vælger.
 • En Team Danmark-ordning i Team Danmark-klasse (Medicin og Sundhed) eller vælg frit enhver studieretning.
 • En Eliteidrætsordning i Team Danmark-klassen (Medicin og Sundhed) eller vælg frit enhver studieretning.
 • Morgentræning tirsdag og torsdag morgen fra klokken 8:20-9:50
 • Supplerende og virtuel undervisning
 • Foredrag og øvelser omkring forskellige emner, såsom Lifeskills og Dual Career
 • Individuelle afleveringsfrister i forbindelse
  med skriftlige opgaver
 • Adgang til hvile- og lektierum
 • Adgang til fitnessrum
 • Adgang til bokse til opbevaring af træningstøj mm.
 • Lektiehjælp

Herudover er det muligt at vælge idræt B som 2-årigt valgfag i studieretningen Verdensklassen. Det er også muligt at vælge Idræt B som valgfag i de fleste studieretninger i 3.g.
Du kan kontakte skolens Team Danmark-og elitekoordinator for mere info

Koordinatorer

kw
Kristian Bonne Wulff (KW) Studievejleder Idræt, Naturgeografi
jh
Jacob Mandal Hermansen (jh) Idræt, Historie
TD-elev i kajak. Rungsted Gymnasium. team danmark og eliteidrætsordningen

STUDIERETNING

Team Danmark og eliteidræt

På Rungsted Gymnasium har vi skræddersyet en helt særlig studieretning til dig, hvis sport fylder ekstra meget i hverdagen. I denne studieretning får du en større viden om idræt under alle tre fakulteter: Naturvidenskab, Humaniora og Samfundsvidenskab. Vi arbejder med fysiologi, muskler, nervesignaler, træningsmetoder. Og vi arbejder med sportens etiske dilemmaer, idrætshistorie, mental træning, motivationsteori, fysisk aktivitet i det senmoderne samfund og de problematikker, det medfører.

@rgrungstedgymansium