OPTAGELSE
Kunne du tænke dig en fremtid, hvor dine muligheder for udvikling, globalisering og selvstændighed er stor? Så ligger din fremtid måske på Rungsted Gymnasium som er en stx-uddannelse, hvor du kan følge dine drømme!
ANSØG RG
Du søger om optagelse på optagelse.dk, hvor du skal udfylde ansøgningsskemaet. I ansøgningen skal du angive gymnasium, sprog 2 og kunstnerisk fag.
Ansøgningsfrist er: 1. marts 2024.
Du skal være erklæret uddannelsesparat fra folkeskolen for at søge gymnasiet, og du skal opfylde krav om karaktergennemsnit. Læs nærmere om kravene på Uddannelses Guiden.
Din plads er reserveret indtil sommer, hvor vi først endeligt kan se, hvem der opfylder betingelserne for optagelse på uddannelsen, når der har været afholdt eksamen i 9. eller 10. klasse, og enkelte elever tilmed har været til optagelsesprøver med efterfølgende samtaler.
Vi glæder os til at byde dig velkommen på Rungsted Gymnasium.
VIGTIGE DATOER
- 1. marts: Ansøgningsfrist
- 9. august: Skolestart
VALG AF GYMNASIUM 2024
Du kan trygt overveje Rungsted Gymnasium som din kommende ungdomsuddannelse, hvis du lige nu går i 9. eller 10. klasse eller er på efterskole.
Er du i tvivl om, hvilke uddannelser som vores studieretninger (se dem her) giver adgang til, eller hvordan du sammensætter din uddannelse, så klik dig gennem UddannelsesGuiden eller besøg os på skolen. Find ud af, hvordan du bliver besøgselev på nedenstående link..
ANSØGNING OM OPTAGELSE
Er du erklæret uddannelsesparat og har aflagt din 9. klasses afgangseksamen, så kan du søge om optagelse på Rungsted Gymnasium. Hvis vi har flere ansøgere, end vi har plads til/er blevet fordelt med, bliver elever fordelt på baggrund af afstandskriteriet til gymnasiet.
Følgende skal din ansøgning indeholde:
- Ønsket gymnasium
- 2. fremmedsprog
- Kunstnerisk fag
Du skal ikke angive studieretning, da du først vælger studieretning i oktober måned, efter du er startet. Læs om dem her.
Når vi har fået indsamlet alle informationer, kan vi endeligt give besked i din e-boks. Alle breve sendes til din og dine forældres e-boks, så derfor er det vigtigt, at du holder øje med denne.
OPTAGELSESKRAV
Siden sommeren 2019 er nedenstående optagelsesregler for optagelse på de gymnasiale uddannelser gældende.
For at have retskrav på optagelse til den 3-årige almene studentereksamen (STX) skal du:
- have søgt rettidigt i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse
- være vurderet uddannelsesparat med mindst 5,0 i gennemsnit af alle afsluttende standpunktskarakterer
- have modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog i 5.-9. klasse i folkeskolen eller prøveforberedende undervisning, der står mål hermed
- have aflagt folkeskolens obligatoriske prøver efter 9. klasse i henhold til folkeskolelovens regler
- have bestået folkeskolens afgangseksamen
- have bekræftet det faglige niveau (5,0) fra uddannelsesparathedsvurderingen ved de lovbundne prøver fra folkeskolens afgangseksamen.
Har du ikke bekræftet det faglige niveau fra uddannelsesparathedsvurderingen har du dog krav på optagelse, hvis dit karaktergennemsnit fra de lovbundne prøver er på mindst 3,0. Har du mindst 2,0 men under 3,0 og gennemfører en vejledningssamtale med gymnasiets leder, har du også krav på optagelse.
OPTAGELSESPRØVEN
Der indkaldes til optagelsesprøve samt efterfølgende samtale for de ansøgere, der ikke umiddelbart opfylder forudsætningerne for at blive optaget. Se optagelseskravene herover.
Det er den skole, du har valgt som 1. prioritet, der indkalder dig. Det er også her, du skal til optagelsesprøve og optagelsessamtale, selvom du evt. har fået reserveret plads på en anden skole.
Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser er en centralt stillet skriftlig prøve i fagene dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi. Prøven varer i 4 timer. Prøven bedømmes med bestået eller ikke-bestået.
Optagelsessamtalen afholdes, når resultatet af optagelsesprøven er klar. Samtalen tager udgangspunkt i:
- Resultatet af optagelsesprøve
- Resultatet af den seneste uddannelsesparathedsvurdering
- Din studievalgsportfolio
En bestået optagelsesprøve er altså i sig selv ikke nok til at blive optaget på uddannelsen.
OPTAGELSESPRØVEN
Optagelsesprøve i juni
Dette er for de ansøgere, der på forhånd ved, at de skal til optagelsesprøve.
Det kan fx være:
- ansøgere fra prøvefrie skoler
- ansøgere fra efterskoler, hvor der ikke aflægges prøve
- ansøgere, der ikke har 2. fremmedsprog fra folkeskolen
- ansøgere, der har været syge ved en af prøverne til folkeskolens afgangseksamen
- ansøgere, der har søgt om optagelse for sent
- ansøgere til en 3-årig gymnasial uddannelse, der ikke søger i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse
Hvis du er vurderet ikke-uddannelsesparat, kan du med fordel vælge at gå op til den tidlige optagelsesprøve, selv om du kan blive optaget direkte, hvis du får mindst 6,0 i gennemsnit af de lovbundne prøver ved folkeskolens afgangseksamen.
OPTAGELSESPRØVEN
Optagelsesprøve i august
Dette er for øvrige ansøgere.
Det er:
- ansøgere, der er vurderet uddannelsesparate, men som ikke består folkeskolens afgangseksamen
- ansøgere, som får et karaktergennemsnit på mindre end 2,0 af de lovbundne prøver
- ansøgere, som er vurderet ikke-uddannelsesparate og ikke gik op til den tidlige optagelsesprøve
- øvrige ansøgere, der skal aflægge prøven for at kunne optages på den ønskede uddannelse
Optagelsesprøven i august kan også bruges som andet prøveforsøg og sygeprøve i forhold til den tidlige optagelsesprøve.
OPTAGELSESPRØVEN
Svar på prøven og samtalen
Du får tidligst svar på, om du er optaget umiddelbart efter optagelsessamtalen og senest 2 uger efter optagelsesprøven. Hvis du ikke bliver optaget, skal du kontakte din vejleder i kommunen, som hjælper dig med at lægge en plan for dit videre uddannelsesforløb. Du kan gå til optagelsesprøve og samtale én gang mere, hvis du fik afslag.