Hvordan ser et skoleskema ud på RG? Følg Emilie fra 1.g og se, hvordan hendes uge ser ud
Har du også tænkt på, hvordan hverdagen ser ud som gymnasieelev på Rungsted Gymnasium? Så kig med her, og se, hvordan skoleskemaet ser ud for Emilie i 1.g. Læs mere!
12. februar 2024
Er du også nysgerrig på, hvordan en uge ser ud for en elev på RG? Så se med her, når Emilie fra 1.y tager os med på rundtur i hendes ugeskema.
Skoleskemaet for gymnasieeleven Emilie i uge 8
Skemaet ovenfor er Emilies skema i uge 8. Det kan selvfølgelig godt nå at ændre sig, men som udgangspunkt kan Emilie forvente at have engelsk, sprogfag (fransk), matematik, kunstnerisk fag (design og arkitektur), kemi, biologi, dansk og samfundsfag.
Den øverste linje på skemaet er fælles informationer til hele skolen som eksempelvis fortæller, hvis der er bestemte lærere, der er fraværende, at nogle af årgangene har prøver, eller der er besøgselever på skolen.
Hverdagene og ugerne er anderledes på gymnasiet
Skemaet for en elev på RG ser utrolig forskellig ud, men fællesnævneren er, at alle elever kan have mellem 1-4 moduler – det betyder, at en dag kan varer fra 08:20 til 15:20.
“Min uge er meget forskellig. Nogle dage har jeg to moduler, nogle dage har jeg tre og andre dage, der har jeg fire. Et modul er 90 minutter, så det er dobbelt så meget som dem, man ville kalde en lektion i folkeskolen.” – Emilie.
Det er en almindelig ting, at eleverne har skoleaktivitet uden for de almindelige skoletider, og det kan eksempelvis være, hvis man er del af et udvalg, går til ekstramatematik i lektiecaféen, spiller fodbold med fodboldholdet og meget mere.
I gymnasiet har vi et omskifteligt skema
“Mit skema er ikke fast hver uge, vi har forskellige fag, der bliver rykket lidt frem og tilbage, men fordi min linje er medicin og sundhed, så har jeg de naturfaglige fag som biologi og kemi, og så får jeg fysik i 2.g. Og så har jeg selvfølgelig de fag, jeg afslutter i år her i 1.g.” – Emilie
Skemaet er derfor omskifteligt, og derfor er det også elevernes eget ansvar at gå ind og tjekke, hvor og hvornår de skal møde.
Det særlige ved gymnasiet er også, at hvis en lærer bliver syg, så er der ikke en vikar, der tager over. Så bliver modulet aflyst, og læreren rykker derfor timerne til en anden dag.
Der er tid til fritidsinteresser, job og lektier hver dag
På RG har vi mange efter-skoleaktiviteter. Vi har fx 20 udvalg, som eleverne selv har oprettet, vi har klubber i avanceret dissektion, astronomi og iværksætteri, som lærerne står for, og så er der også læsning og lektier, der skal klares efter skoletid.
“Som udgangspunkt er min længste dag på fire moduler, men RG tilbyder en hel masse forskellige aktiviteter, som er helt frivilligt at komme til. Det kunne for eksempel være avanceret
dissektion, lektiecaféer. Så er der jo også fritidsaktiviteter som fodbold og sådan.” – Emilie.
Selvom der er mange muligheder efter skole, og timer der skal bruges på lektier, så er det alligevel også muligt for vores elever at få en hverdag til at hænge sammen med job og venner.
“Det jeg godt kan lide ved mine uge, det er, at selv på de lange dage med fire moduler, der har jeg stadig tid til at tage ud til min hest efter skole. Ride og ordne den, samtidig med jeg stadig har tid til at bruge nogle timer på at lave lektier.” – Emilie