BIOLOGI A • KEMI B

MEDICIN OG SUNDHED

Denne studieretning er for dig, der er interesseret i biologi og kan lide at fordybe dig i eksperimenter og teorier, der handler om processer i mennesket og naturen. Med Biologi A får du en forståelse for alt levende fra molekyle til økosystem. Vi arbejder med kroppens fysiologi, sundhed, sygdom og genetik, hvorved vi opnår en evolutionær forståelse for sygdomme som fx diabetes. I mikrobiologi arbejder vi med, hvordan antibiotikaresistens opstår ved brug af viden om økosystemer og evolution.

Kemi B bidrager til forståelsen af biologien. Vi undersøger, hvordan atomer, ioner og kemiske forbindelser skaber liv og livgivende processer.

Studieretningen giver dig en bred erfaring med matematisk og naturvidenskabelig tankegang. Hvis du vil opfylde adgangskravene til medicinstudiet, skal du hæve matematik til A-niveau som valgfag i 3.g. Ønsker du en mere fysiologisk retning, er Idræt B et oplagt valgfag. Er du interesseret i den psykologiske del af sundhed, vil det være oplagt at vælge Psykologi C.